Letonija izabrala predstavnika – „Triana Park” ide u Kijev

U finalu letonskog nacionalnog finala Supernova 2017 trijumfovala je grupa „Triana Park” s pesmom Line, odlučila je publika. Kao što je od ranije poznato publika je mogla da glasa preko interneta, telefonski ili preko aplikacije „Spotifaj”. „Triana Park” će biti 18. predstavnik Letonije na Evroviziji, a takmičiće se u prvom polufinalu 9. maja.

Ovogodišnje izdanje Supernove sastojalo se od četiri emisije – dve kvalifikacione, polufinala i finala. Iz svake od kvalifikacionih emisija po četvoro takmičara se plasiralo u polufinale, dvoje po glasovima publike, dvoje po glasovima žirija. U finale se plasiralo četvoro takmičara iz polufinala, takođe dvoje po izboru publike, a dvoje po izboru žirija. Četvoro finalista koji su se nadmetali za mesto predstavnika Letonije na Evroviziji bili su:

  1. Santa Daneleviča | Your breath
  2. grupa „The Ludvig” | I’m in love with you
  3. grupa „My Radiant You” | All I know
  4. sastav „Triana Park” | Line

Stručni žiri u sastavu: Kaspars Roga, Guntars Račs, Intars Busulis (predstavnik Letonije 2009) i Marija Naumova poznatija kao Meri En (evrovizijska pobednica i letonska predstavnica 2002), imao je zadatak da komentarišu pesme, bez uticaja na ishod rezultata glasanja. Publika je odlučila ko je nova letonska evrovizijska uzdanica.

Specijalni gosti finalne večeri su bili Meri En, Intars Busulis i prošlogodišnji letonski predstavnik Jusc koji je otpevao novu pesmu Message to you. Voditelji ovog dvočasovnog šoua su bili Ketija Šenberga i Tom Gervens.

Pogledajte i:

I ove godine prenos Evrosonga u SAD. Kako izgledaju lažne probe? (VIDEO)

Još tri dana su ostala do početka zvaničnih proba za takmičenje u Kijevu. Trenutno su …