AKTUELNO

Slovenija i Moldavija otvaraju „supervikend”

Vikend pred nama iznedriće čak pet novih evrovizijskih pesama jer su pred konačnom odlukom Slovenija, Danska, Moldavija, Ukrajina i Letonija. Već večeras od 20.00 časova biće emitovano finalno veče slovenačke EME.

Više o ovom jako dobrom takmičenju koje toplo preporučujemo svima, možete da pročitate u našem izdvojenom najavnom tekstu:

Slovenija 2017: Iščekujući pobednika

Večeras polufinale O melodie pentru Europa

U Kišinjevu će večeras od 18.35 h biti održano polufinalno takmičenje evrovizijskog izbora u Moldaviji, u kojem će se publici i žiriju predstaviti 14 takmičara.

Stručni žiri i publika će izabrati po četiri izvođača za finale. Najpre će stručni žiri, koji bi trebalo da broji 5–11 članova, svojim glasovima izabrati prvih četvoro finalista. Potom će publika sms glasanjem delegirati još četvoro od preostalih 10, pa će se u finalu naći njih osmoro.

Opširnije informacije o ovom takmičenju možete takođe čitati tekstu najave:

Moldavija 2017: Iščekujući pobednika

Isečci pesama četvrtog polufinala Melodifestivalena

Uoči poslednje polufinalne večeri Melodifestivalena, koje se održava u Šelefteu, organizatori su objavili delove pesama učesnika, kao i snimke s proba. Tako će se publici u areni „Šelefteo kraft” predstaviti novih sedmoro takmičara, koji će pokušati da dobiju direktnu kartu za veliko finale najpopularnijeg evrovizijskog nacionalnog izbora. Među njima je možda i najvoljenija evrovizijska pobednica u novoj eri – Loren.

Pogledajte ko će nastupiti u četvrtom polufinalu „Melodija”, te poslušajte delove njihovih pesama OVDE.

Planule ulaznice za litvansko finale

Prvi put finalno veče maratonske selekcije za Evrosong u Litvaniji neće biti održano u televizijskom studiju u Vilnjusu, već u Areni „Svetionik” (litv. Švytyrus) u Klajpedi, trećem po veličini gradu u Litvaniji. Tu informaciju organizatori su objavili pre nekoliko dana, posle čega su i ulaznice puštene u prodaju.

I dogodila se neverovatna stvar – sve karte prodate su u roku od samo 15 minuta! Koštale su svega 3 evra!

Da litvanska televizija radi pravu stvar, dokaz su i odluka da se takmičenje izmesti iz TV studija u glavnom gradu, i rasprodate ulaznice za finale. Ideja je da ubuduće evrovizijski izbor bude i najveći muzički događaj u zemlji. To će biti ujedno i uvod u narednu evrovizijsku sezonu jer LRT planira da uključi više gradova u organizaciju narednog izbornog festivala.

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …