Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Konačno! Žak Houdek peva u ime Hrvatske!

[dropcap]H[/dropcap]rvatski javni emiter (HRT) je odabrao predstavnika komšijske Hrvatske na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Biće to popularni pop pevač i jedan od sudija hrvatskog takmičenja The Voice – Žak Houdek.

Žak je jedan od onih izvođača koji su nebrojeno puta učestvovali na nacionalnim izborima, a nikako nisu osetili ukus pobede. Houdek je na hrvatskoj Dori učestvovao čak šest puta. Debitovao je 2002. godine s pesmom Čarolija, s kojom je završio na 13. mestu. Potom su usledile pesme Na krilima ljubavi, Nema razloga, Nepobjediva i Umrijeti sa osmjehom.

Njegov poslednji pokušaj pohoda na Evrosong jeste Dora 2011. godine. Tada se našao u velikom finalu rame uz rame s Darijom Kinzer, tada još uvek neafirmisanom pevačicom. Na veliku žalost, iako je bio favorit hrvatske publike, Žak je u duelu sa Darijom izgubio. Darija Kinzer je kasnije te godine i predstavljala Hrvatsku s pesmom Celebrate (Proslavi).

Pre dve godine Žak je postao jedan od članova sudija hrvatske verzija šoua The Voice (srp. Glas). Zanimljivo je to da je član njegove tutorske grupe bila famozna Nina Kraljić, devojka bajkovitog glasa, koja je prošle godine predstavljala Hrvatsku u Stokholmu. Kraljićeva je ujedno i pobedila u toj, tek prvoj sezoni ovog takmičenja.

Pesma se očekuje već sledeće nedelje, a vrlo je moguće da ju je Žak sam napisao.

Oznake