AKTUELNO

Almin „Rekvijem” francuska pesma za 62. Pesmu Evrovizije

Još jedna mlada nada ide na Evroviziju. Članicu „Velike petorke” i petostrukog evrovizijskog šampiona – Francusku – predstavljaće u Kijevu Alma s kompozicijom Requiem.

Ipak, za razliku od drugih, Alma nije stekla afirmaciju kroz neki šou za talente. Ima 28 godina i tek nedavno je odlučila da se, nakon poslovnih studija, posveti svojoj velikoj strasti – muzici. Došavši u Pariz, upoznala je kompozitora Nazima Haleda koji je napisao većinu pesama za njen album prvenac, a samim tim i evrovizijsku numeru Requiem.

Nazim Haled je napisao i nekoliko numera za Amira, prošlogodišnjeg predstavnika Francuske, koji je u Stokholmu zauzeo visoko 6. mesto te vratio Francusku posle šest godina u TOP 10.

Francuska televizija France 2 je 13. septembra 2016. raspisala konkurs za sve zainteresovane autore i izvođače uzrasta od 16 do 50 godina. Do 30. novembra stiglo je više od 300 prijava, što je za dvadesetak više u odnosu na prethodnu sezonu. Selekciona komisija preslušavala je sve pristigle pesme te za Kijev izabrala najpogodniju.

Alma je (naravno) počastvovana što će pevati za svoju zemlju na Pesmi Evrovizije.

Iskreno se nadam da mogu da računam na ljubav i podršku javnosti, kako bih se na nabolji mogući način predstavila – kazala je Alma.

Photo: Renaud Corlou

Nova predstavnica Francuske je naznačena kao jedna od najperspektivnih mladih umetnica u 2017. godini. Kroz svoje pesme bavi se univerzalnim temama (ljubav, smrt i slično), ali im daje vrlo ličan pristup. I numera Requiem govori o potrazi za beskrajnom ljubavi, iskazujući njen unikatan vokal.

Kao članica „Velike petorke” Francuska će se takmičiti direktno u finalu 13. maja. To će biti 60. evrovizijski nastup „Trikolora” na Evrosongu.

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …

4 komentara

  1. i evo favorita 🙂

  2. Dobra pesmica i slatka curica ;). Ti francuzi zaista imaju stila … što jes’ jes’.

    Baš bih voleo da se pesma dobro plasira.

  3. Dimitrije Lazić

    Samo cu reci, ako ovo ne pobedi, Evropa pod hitno treba da kupi aparate za usi Najbolja pesma koju sam cuo do sad. Ritam u fazonu Stromaea, pevacica prelepa, prelep glas ima. Savrseno, moj favorit.

  4. Marko Gvozdenovic

    Jakoo fini ritaaaam sve pohvale 🙂