AKTUELNO

Slučaj „predstavnik Srbije” i dalje u fokusu, Slavko Kalezić govorio o evrovizijskoj pesmi

Drugi dan Božića je doneo slobodnije informacije. Naime, povodom slučaja „srpski predstavnik” se oglasila Grajina saradnica Mia Pijade, a Islanđani sakupljaju potpise za jednog potencijalnog zanimljivog učesnika, sve u nameri da izbor bude što atraktivniji.

Slavko Kalezić, ovogodišnji crnogorski predstavnik, gostujući u jutarnjem programu crnogorskog javnog servisa pričao je o pesmi kojom će se predstaviti publici u Kijevu.

Mia Pijade dala demant

Na slici koja je osvanula na društvenoj mreži Fejsbuk, na kojoj se nalaze Vladimir Graić, Danica Krstić i njegovi saradnici Mia Pijade i Milan Dimitrijević, postavljene oznake (hashtags) #eurovision #rts #team #serbia su zbunile evrovizijske medije po pitanju mogućeg Daničinog učešća na takmičenju u Kijevu. Posle RTS-a, i sama Mia Pijade je dala demant preko posta na svom profilu, napisavši sledeće:

Uzećemo ovom prilikom ovaj demant sa dozom reserve, budući da je i dalje pod znakom pitanja zbog čega su onda akteri fotografije napisali oznake koje jasno upućuju na Evroviziju i RTS.

Redakcija svakako želi Danici da nova pesma nadmaši uspeh kakav je imala kompozicija Suze za kraj, o kojem govori i činjenica da je ispevana na raznim muzičkim takmičenjima u regionu.

Peticija podrške za islandskog umetnika

Do sredine januara bi trebalo da bude poznata lista učesnika islandskog izbornog festivala Söngvakeppnin, a 10.000 fanova širom sveta je već potpisalo peticiju kojom žele da Stefan Karl Stefanson bude predstavnik Islanda na takmičenju u Kijevu. On je međunarodno priznat umetnik zahvaljujući ulozi Robija Rotena u popularnom dečjem igranom TV formatu „Lenji grad” (LazyTown).

On se trenutno leči od raka pankreasa koji mu je dijagnostikovan u oktobru, putem sajta GoFundMe se prikupljaju novčani prilozi potrebni za njegovo lečenje, a donosilac ideje Endrju Makarton je o peticiji napisao sledeće:

Nadamo se da ćemo ga videti na konkursu 2017. godine, ali je njegov oporavak prioritet. Nadam se da će se on i RÚV odazvati našem pozivu za učešće, ako ne naredne, onda one tamo godine.

U današnje vreme su svakakva čuda moguća, a na ovakvim i sličnim izborima poverenje publike mahom dobija onaj ko ima veći fandom… Tako će i u Italiji publika u masovnom broju (čitaj: dečurlija) navijati za Lodoviku Komelo koja je stekla međunarodni ugled zahvaljujući ulozi u argentinskoj tinejdžerskoj seriji „Violeta”, rađenoj u produkciji „Diznija”. Ali, te želje u sadašnjim mogućnostima deluju puste…

Slavko Kalezić govorio o evrovizijskoj pesmi

Gostujući u jutarnjem programu crnogorskog javnog servisa RTCG, ovogodišnji interno izabrani predstavnik Slavko Kalezić je pričao o svojoj takmičarskoj pesmi Space.

Verujem u univerzum, a pesma se zove „Space” (Svemir), zakon da ništa nije slučajno. Ja sam vrlo jasno i precizno poslao univerzum i postigao jedan od mojih snova. Veoma sam dirnut, ja sam iznenađen, ali sam dirnut svim ovim.

Od trenutka kada je postao predstavnik, dobio je brojne poruke, kako od crnogorskih, tako i od brojnih evrovizijskih fanova širom Evrope, navodeći i da ima ljudi koji ne mogu da razumeju činjenicu da proživljava jedno značajno iskustvo.

Otkrio je i da uskoro počinje da piprema nastup, da se raduje celom tom kreativnom procesu i da će se potruditi da Crnoj Gori priušti nastup na koji će svi biti ponosni.

Publika će krajnji rezultat celog ovog projekta saznati do kraja prve polovine marta meseca, ali poznajući njegov rad, iz svega najavljenog, može se zaključiti da će i ovaj put priuštiti performans kojom će publiku u zemlji i svetu ostaviti bez reči.

Više o ovogodišnjem crnogorskom predstavniku pročitajte u tekstu: Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Evroviziji 2017

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …