AKTUELNO

Članovi Hora Crvene armije poginuli u padu aviona. Jermeni traže pesmu za Arcvik

Prethodna nedelja obilovala je brojnim evrovizijskim vestima, a najznačajnije su te da su čak tri zemlje dobile svoje učesnike za budući „Evrosong”. Tako je odlučeno da će Austriju predstavljati Nejtan Trent, Lindita će pevati za Albaniju, dok će za Jermeniju u Kijevu naredne godine nastupiti Arcvik.

Današnji evrovizijski pregled počećemo upravo vestima iz Jermenije, gde je tamošnji javni servis objavio konkurs za pesmu koju će izabrana predstavnica pevati u Kijevu.

Nažalost, evropsku i svetsku javnost potresla je i informacija o padu ruskog aviona u Crno more, u kojem su pored članova posade bili i članovi Hora Crvene armije „Aleksandrov” koji su 2009. godine nastupili u revijalnom delu moskovske Evrovizije.

Jermeni traže pesmu za Arcvik

Nakon što je okončan jermenski evrovizijski izbor predstavnika Depi Evratesil (Na Evroviziju), javni servis te zemlje objavio je konkurs za izbor pesme za Arcvik.

ARMTV poziva sve zainteresovane autore da se jave na javni poziv, kako bi Jermenija i naredne godine imala dobru pesmu na evrovizijskom takmičenju.

Pored nekih opših pravila, da pesma ne može trajati duže od tri minute i da do sada ne može biti objavljena, u pravilu stoji da može biti na bilo kojem jeziku. Takođe stoji kako pesma može biti u bilo kojem muzičkom žanru.

Autori svoje pesme mogu slati do 30. januara putem elektronske pošte na adresu jermenske televizije selection@armtv.com.

Poginuo celi ansambl Hora Crvene armije

U avionu ruskog Ministarstva obrane koji se srušio u Crno more poginulo je 83 putnika i 8 članova posade. Među putnicima bili su i članovi Hora Crvene armije „Aleksandrov” koji su 2009. godine nastupali na „Evrosongu”. Oni su se tada evropskoj publici predstavili u revijalnom delu prvog polufinala moskovske Evrovizije.

„Aleksandrov” je službeni ansambl i hor ruskih vojnih snaga, poznat kao Hor Crvene armije, osnovan 1928. godine, za vreme sovjetske ere. Nosi ime po svom prvom rukovodiocu Aleksandru Vasiljeviču Aleksandrovu, koji je napisao i himnu SSSR-a.

Pored nastupa na Evroviziji 2009. godine, predstavljali su Rusiju na važnijim svečanostima u zemlji, ali i širom sveta.

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …