AKTUELNO

Završen konkurs za mekedonsku pesmu. Kiprani najavili premijeru do februara

Svim našim čitoacima koji proslavljaju i obeležavaju Božić po gregorijanskom kalendaru, redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita najradosniji hrišćanski praznik, dan Hristovog rođenja, uz iskrene želje da ga obeležite u radosti, slozi i miru sa svojim najdražima.

Želimo vam mnogo ljubavi i sreće!
Čestit i blagoslovljen Božić!

Kiparski predstavnik na „Evrosongu” u Kijevu Hovig Demirjan najavio da bi njegova evrovizijska pesma trebalo da bude završena već do početka februara, kada se i očekuje njena prezentacija.

Uz vest da su Jermeni izabrali svog zastupnika u Kijevu naredne godine, dodajemo i da se u Makedoniji u ponoć završio konkurs za evrovizijsku pesmu.

Završen konkurs za prijem pesama

Makedonska radio-televizija (MRT) objavila je zatvaranje konkursa putem kojeg su tražili pesmu za ranije interno izabranu predstavnicu Janu Burčesku.

Konkurs je trajao od 2. decembra, a kako su čelnici MRT tada naglasili, tražili su modernu pesmu s primesama makedonskog folka. Takođe, svoje kompozicije mogli su da šalju i autori iz inostranstva.

Podsetimo, naše južne komšije će predstavljati mlada i neafirmisana pevačica Jana Burčeska, bivša učesnica makedonskog Idola.

Arcvik naslednica Jermenije

I Jermenija je posle tri meseca okončala potragu, ali za evrovizijskim predstavnikom. Među 120 kandidata i kroz niz eliminacionih emisija, te dva polufinala i finale, najuspešnija je bila Arcvik, Jermenka koja živi i radi u Rusiji i koja je do sada više puta pokušavala da se afirmiše kroz razna talent-šou takmičenja.

Nije poznato na koji način će se izabrati i pesma za nju – da li interno ili pak preko otvorenog poziva autorima, kao što je bio slučaj s prethodnom predstavnicom Ivetom.

Opširnije o ovoj informaciji pročitajte u tekstu: Boje Jermenije u Kijevu brani Arcvik

Pesma za Hoviga do početka februara?

Gostujući u finalu jermenskog evrovizijskog šoua za talente, Hovig Demirjan, novi kiparski predstavnik, najavio je da bi njegova kompozicija za „Evrosong” trebalo da se čuje već do početka februara.

Podsećamo da pesmu za Hoviga komponuje proslavljeni švedski autor Tomas Gustafson (Thomas G:son), koji je i u prošloj sezoni bio zadužen za predstavljanje kiparske grupe „Minus One” u Stokholmu.

Hovig ima jermensko poreklo i pripada toj nacionalnoj zajednici koja živi na Kipru. Majka mu je Kipranka, ali je otac Jermen iz Sirije koji dugo živi na tom mediteranskom ostrvu. Poseta Jermeniji, svojoj matičnoj zemlji, bila mu je prva u životu.

Više detalja o 34. predstavniku Kipra na Pesmi Evrovizije pročitajte na stranici: Kiparski predstavnik u Kijevu – Hovig Demirjan

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …