AKTUELNO

Izbor predstavnika Jermenije 24. decembra. Bugari biraju interno

Posle skoro tri meseca Jermenija je izabrala finaliste! Najveći jermenski evrovizijski izbor do sada, pod nazivom Depi Evratesil (srp. Na Evroviziju), došao je do završnice u kojoj će se dva kandidata boriti za naslov evrovizijskog predstavnika.

Od 1. oktobra, kada je šou i počeo da se emituje, pa sve do sada, u nizu eliminacionih emisija prošlo je 120 kandidata koje su ocenjivali i obučavali kao mentori nekadašnji predstavnici Jermenije na „Evrosongu”: Iveta Mukučjan (2016), Esai Altunijan (2015, član sastava „Genealogy”), Aram Mp3 (2014), sestre Inga i Anuš Aršakjan (2009. zajedno, a Inga i 2015. kao član sastava „Genealogy”) i Hajko (2007).

Šta planiraju Bugari i kako se pripremaju Belorusi, pročitajte u nastavku.

Marta i Arcvik u konkurenciji za „Evrosong” 2017

Marta i Arcvik plasirale su se u finale nacionalnog izbora za predstavnika Jermenije na Evroviziju, pošto su u drugom polufinalu dobile najviše glasova publike i žirije. Izbor za Kijev održaće se već naredne subote (24. decembra), a o pobedniku će odlučivati takođe žiri i publika (50/50).

Marta se nalazi u timu Anuš Aršakjan, a Arcviki je mentor Esai Altunijan. Takmičenje su napustili Egine i Sjuzana Melkonjan.

Druga polufinalna emisija poslednje faze talent-šoua „Na Evroviziju” završila se izborom dvoje finalista, a za razliku od prvog, u ovom je glasao međunarodni žiri.

Jermeni će sledeće subote izabrati predstavnika za Kijev, ali ne i pesmu.

Bugarska opet bira interno

Bugarski javni servis BNT je na svom Tviter profilu objavio da će evrovizijskog predstavnika i ove sezone birati internim modelom, no ovog puta bi u potragu za adekvatnim izvođačem trebalo da budu uključeni i razni producenti, autori, izdavačke kuće… Više informacija BNT će saopšiti u dogledno vreme.

Bugare je uspešno predstavljala ranije ovog maja u Stokholmu Poli Genova koja je s pesmom If love was a crime zauzela visoko 4. mesto.

Belorusi spremaju nacionalno finale

Beloruski javni servis BTRC nastavlja da priprema nacionalno finale koje će održati 20. januara i na kojem će se za kartu put Kijeva nadmetati 13 izvođača.

U toku je režija i snimanje video-razglednica koje su neizbežni i sastavni deo evrovizijskog programa, a kreativni koncept je nešto što uvek privlači mnogo pažnje. BTRC će koristiti simboliku beloruskih ornamenata, a za svakog takmičara izabran je po jedan ornamenent sa posebnim značenjem, u skladu s pesmom.

Kako navode u BTRC, za snimanje razglednica koristili su staklo, fluorescentne boje, ultraljubičasto svetlo i – dobar humor!

Ko učestvuje na evrovizijskom izboru Belorusije pogledajte na stranici: Belorusija izabrala finaliste nacionalnog izbora

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …