AKTUELNO

Irci imaju izvođača, Crnogorci predstavnika očekuju naredne nedelje

Najvažnija vest ovoga pregleda evrovizijskih dešavanja zasigurno je interni odabir Brendana Marija koji će predstavljati Irsku na Pesmi Evrovizije u Kijevu naredne godine. O ovome opširnije možete pročitati u našem tekstu: Brendan Mari brani boje Irske u Kijevu.

Njihovi susedi Britanci kazali su kako će im specijani gost nacionalnog izbora biti Aleksandar Ribak. Tu su još i vesti iz Crne Gore, ali i iz zemlje domaćina – Ukrajine.

Odluka o crnogorskom predstavniku naredne nedelje

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) objavila je vest kako će odluku o evrovizijskom predstavniku za 2017. godinu doneti tokom naredne nedelje.

Podsećanja radi, RTCG je ranije objavila javni poziv za izvođače i autore koji bi želeli da u Kijevu brane crnogorske boje. Tako je, prvi put od 2009. godine, bio primenjen otvoren javni konkurs kao način izbora predstavnika.

Odluku o budućem predstavniku naših južnih suseda doneće stručni žiri koji sačinjavaju muzički urednici RTCG: Sabrija Vulić, Nada Vučinić, Vladimir Maras, Slaven Knezović i urednik zabavnog programa nacionalne televizije – Ivan Maksimović.

Ukrajinci objavili članove stručnog žirija

Što se tiče samih domaćina predstojećeg evrovizijskog takmičenja, pripreme za nacionalni izbor predstavnika su u punom jeku. Objavljena su imena članova stručnog žirija koji ove godine čine: Konstantin Meladze, muzički producent, zatim dobro poznata evrovizijska zvezda Verka Serdjučka te aktuelna evrovizijska pobednica – Džamala.

– Velika mi je čast, ali i odgovornost biti član žirija. Istovremeno sam i polaskana i uplašena jer među takmičerarima ima mnogo mojih kolega. Potrudiću se da budem krajnje objektivna – kazala je Džamala.

Takođe, potvrđeno je da će Sergej Pritula biti domaćin izbora koji počinje 4. februara prvom polufinalnom emisijom. Treba još napomenuti da će takmičari koji budu ušli u uži izbor učestvovati i u audicijama uživo, nakon čega će biti poznati svi polufinalisti.

Ukrajina će svog predstavnika dobiti 25. februara, a izbor će biti održan u kijevskoj Palati kulture.

Ujedinjeno Kraljevstvo: Gost nacionalnog izbora biće Aleksandar Ribak

Ujedinjeno Kraljevstvo će i ove godine pokušati da se vrati na staze evrovizijske slave putem šoua Eurovision: You decide (Evrovizija: Vi odlučujete). Kako su potvrdili organizatori, gost nacionalnog izbora biće bivši evrovizijski pobednik Aleksandar Ribak koji će otpevati pobedničku pesmu iz 2009. godine – Fairytale.

Planirano je da se za predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva ovoga puta bori svega šest takmičara.

Šou Eurovision: You decide biće održan 27. januara u gradu Hamersmitu, u areni „Eventim Apollo”, a domaćin je Mel Gidrojk, poznato britansko TV lice.

Pogledajte i:

Vaučeri za leto: Ovogodišnje zvezde Tijana, Joci i Demi imaju nešto za vas

Tri ovogodišnja evrovizijska predstavnika obradovala su nas svojom novom muzikom. Lepo je znati da se …