AKTUELNO

Procurile informacije o učesnicima Sanrema 2017. Jermeni sve bliži izboru finalista

Druga subota u decembru nije obilovala vestima iz evrovizijskog sveta i ni po čemu ne liči na one koje će tek uslediti kroz mesec i dva.

Ipak, redakcija našeg sajta izdvojila je nekoliko važnijih informacija, a koje su to, pročitajte u nastavku.

Okončana prva polufinala emisija

Prva polufinalna emisija poslednje faze talent-šoua „Na Evroviziju” završila se izborom četiri takmičara koji su izborili plasman u drugo polufinale. U završnoj etapi šoua našlo se šestoro izvođača, a glasovima publike i članova žirija (50/50), četvoro njih će imati priliku da kroz sedam dana ubedi javnost da su baš oni pravi predstavnici Jermenije za „Evrosong”.

Za razliku od svih prethodnih eliminacionih emisija, od ove je uključeno i glasanje publike. Nekadašnjim predstavnicima Jermenije na Evroviziji, koji ujedno imaju ulogu žirija i mentora – Iveti Mukučjan (2016), Esaiju Altunijanu (2015, član sastava „Genealogy”), Aramu Mp3 (2014), sestrama Ingi i Anuš Aršakjan (2009. zajedno, a Inga i 2015. kao član sastava „Genealogy”) i Hajku (2007) – u završnoj etapi takmičenja preostao je po jedan kandidat, a u prvoj polufinalnoj emisiji eliminisani su izvođači čiji su „učitelji” bili Iveta i Aram Mp3: Lusi i Vahe Aleksanjan.

Četvoro takmičara koji će i naredne subote nastupiti su: Marta, Artsvik, Egine i Sjuzana Melkonjan.

Ledina Čelo voditeljka Festivali i Këngës

Albanski tradicionalni „Festival pesama” (alb. Festivali i Këngës) ove godine vodiće Kasem Hodža i Ledina Čelo, predstavnica Albanije na „Evrosongu” 2005. godine u Kijevu.

Kasem je albanski glumac s prebivalištem u Nemačkoj, a Ledina je poznati model i pevačica koja je ulogu voditeljke Festivali i Këngës već imala 2003. godine, na prvom izdanju tog festivala koji je poslužio kao evrovizijski izbor za albanskog predstavnika i pesmu. Već naredne pobedila je s pesmom Tomorrow I go (orig. Nesër shkoj) s kojom je u Kijevu zauzela 16. mesto u finalu.

Podsećamo, „Festival pesama” održaće se od 21. do 23. decembra, a spisak izabranih učesnika možete pogledati na našoj stranici: Objavljena imena učesnika „Festivala pesama” u Albaniji.

  • Nesër shkoj
  • Tomorrow I go

Procurile informacije o učesnicima Sanrema 2017?

Italijanski bend „Statuto” objavio je informaciju na svom Fejsbuk profilu da se njihova pesma nije našla u konkurenciji narednog festivala italijanske kancone. No, to možda i nije toliko značajno, koliko nastavak njihovog javnog obraćanja u kojem navode imena onih koji će se takmičiti u Teatru Ariston u kategoriji „Šampioni”.

Sudeći prema toj listi, predstojeći festival Sanremo biće pun velikih imena italijanske muzičke scene, među kojima su i dva nekadašnja evrovizijska učesnika: Albano (1976. i 1985) i Rafael Gvalaci (2011).

Zanimljivo je da se pored imena mogućih učesnika nalazi i naziv izdavačke kuće koja je imenovala/predlagala izvođače, te da je navedena lista bila vest broj 1 u pojedinim italijanskim medijima (recimo Repubblica).

Da li će se navodi grupe „Statuto” ispostaviti istinitim, saznaće se u ponedeljak 12. decembra, kada se očekuje i zvanična objava učesnika Sanrema 2017.

Pogledajte i:

Pravila „Melodifestivalena” ostaju ista. Bugarski predstavnici prigrabili nagrade

Da li vredi počinjati uvod činjenicom da se leti najmanje razmišlja o Evroviziji? I sami …