AKTUELNO

Šestoro izvođača u konkurenciji za predstavnika Švajcarske

Na švajcarskom izboru za „Evrosong” ESC 2017 – Entscheidungsshow takmičiće se šestoro izvođača, saopštio je javni emiter na nemačkom jeziku SRF.

Finalisti nacionalne selekcije koja će se održati 5. februara u Cirihu su:

Šestoro finalista izabrano je između 21 kandidata koji su se našli u užoj selekciji od 160 prijavljenih na konkurs, a koji su 4. decembra izveli svoje takmičarske kompozicije pred panelom stručnog žirija koji je ocenjivao pevanje, ponašnje na sceni i uživo izvođenje.

Žiri se opredelio uglavnom za mlade i ne tako popularne izvođače koji su svoju afirmaciju počeli da stiču kroz razna talent-takmičenja. Jedino poznato ime u ovosezonskoj konkurenciji je grupa „Timebelle” koja je bila finalista 2015. godine i koja je s pesmom Singing about love završila na 2. mestu.

Odluku o predstavniku Švajcarske u Kijevu će doneti isključivo glasovi publike.

Podsetimo – Švajcarci su ove godine promenili proceduru i format izbora pesama za nacionalno takmičenje. Televizije na tri nacionalna jezika (nemački SRF, francuski RTS i italijanski RSI) nisu više dobile sigurnu kvotu u finalu kao prethodnih godina (tri pesme SRF, dva RTS i jedan RSI). Švajcarska televizija nemačkog govornog područja, koja je imala i najmasovniji konkurs, takođe nije organizovala ni veb-prijavu i glasanje publike preko svog portala, a ograničen je bio pristup i stranim državljanima – naime, bar jedan od izvođača ili autora pesme morali su da budu s pasošem Švajcarske Konfederacije ili bar s prebivalištem u Švajcarskoj.

Pogledajte i:

Lejdi Gaga i Mila Jovović umalo na Evrosongu. Novi izraelski javni servis traži članstvo u EBU

I dok se i dalje sumiraju utisci o nedavnoj završenoj Pesmi Evrovizije u Kijevu, nove …