AKTUELNO

Izabran producentski tim 62. Evrosonga. U Češkoj i Francuskoj povećano interesovanje

U Kijevu su pripreme za Evroviziju u punom jeku – objavljen je producentski tim za predstojeće takmičenje. Započet je prvi krug online glasanja u Španiji, dok je u Češkoj i Francuskoj povećano interesovanje za takmičenje na „Evrosongu”.

Tri stotine pesama na konkursu Češke televizije (ČT)

Šef češke delegacije Jan Bors je na svom Tviter profilu objavio status da je od raspisivanja konkursa 13. septembra, pa sve do krajnjeg roka 30. novembra, pristiglo više od 300 pesama! Selekciona komisija sačinjena od predstavnika češke televizije i muzičkih stručnjaka će imati zadatak da prvo selektuje pesmu, a potom adekvatnog izvođača; prezentacija celokupnog „paketa” će biti pred kraj roka za slanje pesama.

Veće interesovanje i u Francuskoj

U istom periodu kada i Česi, i Francuzi su vršili prijavu zainteresovanih izvođača i autora za ovaj festival. Rukovodeći ljudi Televizije France 2 objavili su da je stiglo više od 300 prijava, što je za dvadesetak prijava više u odnosu na prethodnu sezonu.

Sada će specijalno formiran žiri imati zadatak da presluša sve pesme, te od toga izabere onu najbolju za finalno veče u Kijevu. Ime predstavnika ćemo saznati do 10. marta naredne godine.

Španija objavila 30 numera prvog kruga glasanja

Španski javni servis RTVE je objavio listu od 30 učesnika prve faze online konkursa nacionalnog izbora Objetivo Eurovisión 2017. Među primljenih tridesetoro se, sasvim očekivano, nalazi i Breket, učesnica nacionalnog izbora 2014. sa pesmom No enemy koju je napisala ovogodišnja španska predstavnica Barei.

Putem online glasanja će od 2. do 12. decembra bite izabrano 10 pesama za sledeću fazu, a pesme učesnika prve faze konkursa možete poslušati na linku: RTVE.es

NTU konačno imenovao producente 62. „Evrosonga”

Objavljen je i producentski tim za takmičenje u Kijevu. Izvršni producenti Pesme Evrovizije 2017. ispred NTU, javnog servisa Ukrajine, biće šefica ukrajinske delegacije i zamenica generalnog direktora Viktorija Romanova i trenutni v.d. generalnog direktora Oleksandr Harebin. Producent šoua će biti Stjuart Barlou.

Narednih nedelja će biti predstavljeni vizuelni identitet takmičenja i slogan, a u januaru će se u Kijevu sastati Referentna grupa EBU povodom održavanja žreba za polufinalne večeri.

Pogledajte i:

EBU oštro kaznio Ukrajinu zbog Evrosonga

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je finansijski kaznila ukrajinski javni servis NSTU zbog ozbiljnih …