Gde su, šta rade?

Vaučeri za jesen: Sergej Ćetković, Elena Paparizu i Nina Žižić

[dropcap]J[/dropcap]esen je pravi period za promocije novih pesama, organizacije koncerata i ostalih aktivnosti, bar kada je reč o izvođačima s ovih prostora. U ovom delu „Vaučera za jesen” predstavljamo vam balade poznatih umetnika crnogorsko-grčke kombinacije.

Sergej Ćetković | Nek’ te ljubav dočeka

Sergej je u današnje vreme jedan od malobrojnih pop izvođača koji žive od žanra koji oni sami forsiraju. Trenutno ga publika širom regiona može gledati svakog petka u „Pinkovim zvezdicama”, gde je jedan od članova žirija, a nedavno je organizovao koncerte u beogradskom Centru „Sava” i Novom Sadu, a neće obići ni Zagreb, gde je druženje s publikom zakazano za 5. i 12. novembar.

Iako je poslednji album „Moj svijet” objavio pre godinu dana, kao uvod u navedene regionalne nastupe spremio je svoj novi singl pod nazivom Nek’ te ljubav dočeka. Pesma je u „njegovom fazonu”, divna romantična balada koja ima ljubav kao glavnu tematiku. Ljubav ima sto lica, a ovo lice govori o čoveku koji oseća potrebu za okončanjem emotivne veze. Veću pažnju ne izazivaju ni lokacija koja oslikava jesenju atmosferu, ni on sam, već predivna plavuša iz spota koja će biti san mnogih muških srca.

Eelena Paparizu | Zoi mou

Pobednica „Evrosonga” 2005, popularna Grkinja Elena Paparizu, takođe donosi baladu pod nazivom Zoi mou (Moj anđeo) koju autorski potpisuje trostruki kiparski predstavnik na Evroviziji Konstantinos Kristoforou.

Neki je prepoznaju po brzim „tra-la-la” kompozicijama, ali i u baladama se poput ove odlično snalazi, te njen vokal dolazi do punog izražaja. Ali, ova balada nije ljubavna, već autobiografska s moćnim, poetičnim tekstom. Ovde peva o tome kako „kod kuće” pokušava da se izbori s onima kojima ona smeta, da bi se na kraju dovelo do zaključka da u toj borbi nije sama, već da ima svog „anđela zaštitnika” koji joj pomaže da prebrodi sve probleme.

Nina Žižić | Kiss you, goodbye!

Pravila je društvo momcima iz sastava „Who See” 2013. godine u Malmeu, a sada je njena karijera dogurala i do dalekog Azerbejdžana – u pitanju je Nina Žižić koja je za film „Preterana usklađenost” (azer. Hedden artiq uygunluq) snimila pesmu Kiss you, goodbye! Numera je u stvari engleski prepev poznatog azerbejdžanskog hita Qayitdi xeyallar. Ne znamo originalnu verziju, ali je Nina u ovoj pesmi pokazala još jednom zašto je jedan od najboljih vokala na crnogorskoj muzičkoj sceni. Pesma govori o prekidu emotivne veze.

Melodija je zanimljiva, podseća na r’n’b hit 90-tih godina kakav su snimale Toni Brekston ili Maraja Keri, te nas time vraća u vremena kada je taj žanr imao više „normalnih” pesama, u kojima se akcenat stavljao na emocije.

S ljubavlju smo počeli, s ljubavlju i završavamo!