AKTUELNO

Evrovizijski potencijali | Nevena Božović

Prilikom selekcije 12 izvođača domaće muzičke scene, naša rubrika nije mogla da prođe bez ove atraktivne mlade pevačice i bivše predstavnice Srbije, kako na Evroviziji za „velike”, tako i na dečjem takmičenju.

Kako je sve počelo?

Rođena 15. juna 1994. u Kosovskoj Mitrovici, ova srpska pevačica je učestvovala na više festivala dečje zabavne muzike, poput: „Cvrkuti sa Ibra”, „Čarolija”, Svetosavski festival u Zrenjaninu i Dečji festival u Kruševcu. Srednju muzičku školu upisala je 2007. godine, a iste godine je na Dečjoj pesmi Evrovizije osvojila treće mesto sa pesmom Piši mi za koju je sama pisala muziku i tekst.

Na muzičkom festivalu „Sunčane skale” u Herceg Novom je trijumfovala na večeri „Novih zvijezda” 2009. godine, a „Zlatnu sirenu” je osvojila sa pesmom Ti. Godinu dana kasnije, na festivalu zabavne muzike, izvela je numeru Nije fer, a takođe je učestvovala i na takmičenju „Verdinote” u Italiji, gde je pobedila izvevši pesmu Il mio domani.

Pored svih navedenih uspeha, široj javnosti je postala poznata tek 2012. godine, zahvaljujući učešću u muzičkom šou-programu za telente „Prvi glas Srbije”, u kojem je osvojila 2. mesto. Publika ju je tada zapazila kao veoma lepu i mladu devojku koju pored dobrog izgleda krasi raskošni talenat. Odnosno, kako ona kaže, u njoj „čuči ta neka specifična boja glasa puna emocija”.

Evrovizijski „staž”

Nakon učešća u talent-šouu koji je jako zaživeo na našim prostorima, nastala je životna prekretnica, kako kod Nevene, tako i u životu njenih koleginica. Kao članica grupe „Moje 3”, koju su činile još dve učesnice „Prvog glasa Srbije” Mirna i Sara, 2013. godine su predstavljale Srbiju u Malmeu na Pesmi Evrovizije. Grupa „Moje 3” je te godine osvojila 11. mesto u prvoj polufinalnoj večeri.

A Nevena je ujedno postala prva učesnica koja se takmičila na Pesmi Evrovizije i nakon učešća na Dečjem Evrosongu.

  • Evrosong 2013
  • Dečji Evrosong 2007

Šta bi bilo, kad bi bilo?

Iako je jako mlada, Nevena Božović važi za nekoga ko je veoma iskusan u svom poslu. Iza nje je nekoliko velikih hitova, kao i veliko iskustvo koje je sticala od malena. Ova veoma uspešna mlada pevačica je dosta toga postigla u svojoj karijeri. Saradnja sa zvučnim imenima poput Lejle Hot, Saše Miloševića, Marine Tucaković i Aleksandre Milutinović njenu karijeru je postavila na jedan zavidan nivo.

Neveni zaista nedostaje taj evrovizijski trofej kao neki pečat na postignute rezultate, ali je pred njom svakako svetla budućnost i nema razloga za žurbom.

Jedno je sigurno – Nevenine pesme su veoma moderne te bi dosta njenih obožavalaca želelo da je vidi u bliskoj budućnosti ponovo u ulozi predstavnika Srbije, jer ona definitivno ima šta da ponudi Evropi.

  • Čujem da dolaziš u grad 
  • Trebam tebe 
  • Bal
 
 

Pogledajte i:

Evrovizijski potencijali | Zapadnjački pop

Pošto smo vam dužni jedan predlog iz prošle rubrike, odlučili smo da ga uvrstimo ovde, …