Gde su, šta rade?

Ovacije za Jelenu Tomašević pred punim Centrom „Sava”

[dropcap]M[/dropcap]nogi izvođači ponikli u raznim TV takmičenjima za mlade i neafirmisane pevače ne naprave uspešnu karijeru, osim nekoliko izuzetaka. Jelena Tomašević je upravo jedan od tih izuzetaka, pa je svoju uspešnu karijeru odlučila da kruniše prvim velikim solističkim koncertom u Beogradu.

Znate je kao uglednu interpretatorku izvornih narodnih pesama i isto tako kao podjednako dobru pop pevačicu. Znate je kao suprugu Ivana Bosiljčića. Znate je i kao članicu žirija „Pinkovih Zvezdica”, a da li znate da je ona prva koja je uspela da napravi veliki koncert pred beogradskom publikom, a da je ponikla u talent-šou programima? Mnogi pevači koji su ponikli u kasnijim takmičenjima su se zaustavili samo na klupskim nastupima, ali ona je za razliku od svih njih izabrala teži put za sticanje statusa zvezde, i to zahvaljujući radu na sebi i uloženom dodatnom trudu. Kao „izbrušeni vokalni dijamant” je odavno ciljala na dvoranske nastupe, a sada, kada ima dva albuma iza sebe, došao je pravi trenutak za spektakularni nastup.

Prvo druženje s beogradskom publikom je zakazala na mestu na kom je ostvarila bitne momente u svojoj karijeri – u Centru „Sava”. U toj dvorani je otvoren početak njene blistave karijere davne 2002. godine, kada je pobedila u „3K-Duru” pevajući nezaboravni hit pokojne Vitni Hjuston I will always love you, a ostali bitni momenti koje je ostvarila na tom mestu su pobede na „Beoviziji” 2005. s pesmom Jutro i 2008. s numerom Oro; ovaj drugi hit joj je doneo i nastup na evrovizijskoj sceni gde je u „Kombank Areni” (tada zvanoj Beogradska arena) učešće završila na visokom 6. mestu. Tamo gde je ljubav i počela, tu sada kao „domaćica” prenosi svoje emocije na publiku u nameri da im priušti veče za pamćenje.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Koliko se publika zainteresovala za koncert, govori i činjenica da je ova poznata beogradska dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta, a pored „običnih” ljudi prisustvovala su i brojna poznata imena iz sveta estrade; za poznate ličnosti su, po običaju, bili rezervisani prvi redovi koje su napunili, između ostalih i njen suprug, poznati glumac Ivan Bosiljčić, kao i brojna ugledna imena iz sveta estrade: organizator koncerta Željko Joksimović sa suprugom Jovanom, kolege koje su s njom u žiriju „Pinkovih zvezdica” (Goca Tržan, Sergej Ćetković, Milan Stanković, Leontina Vukomanović), a od ostalih su tu bili i Emina Jahović, Snežana Đurišić, Ilda Šaulić, Ognjan Radivojević, Bojan Marović, učesnici „Pinkovih zvezdica”, što je dokaz da svi oni s pravom poštuju njen rad.

Koncert je počeo s pola sata zakašnjenja zbog armije mališana koji su od Jeleninih kolega tražili slikanje i autograme, i to sa spomenutim Sergejem Ćetkovićem i Nevenom Božović, pa je obezbeđenje moralo da zavodi red.

Po izlasku na binu, Jelena se obratila prisutnima rekavši da je ovo veče koje je dugo čekala, pa ih je potom razdrmala hitom Radio svira za nas. Nastavila je uspešnim ređanjem hitova: Vertigo, Ime moje, Da mi je da mi se vrati, Med i žaoka, Košava, Život u koferima, Bitanga i princeza, Okeani…

Posebno oduševljenje publike je izazvala kada je otpevala verovatno najzahtevniju numeru snimljenu u svojoj karijeri – Melanholija, i to samo uz pratnju klavira. Tada su prisutni ustali sa sedišta i ispratili njenu izvedbu uz ovacije. Specijalni gosti na koncertu su bili članovi „Novosadskog big benda” s kojima je izvela nekoliko pesama u drugačijem aranžmanu.

Šta reći osim – savršeno. Kad god se ona pojavi na sceni i kada pusti svoj autentičan glas, onda publiku ponese u njen magičan, nestvaran svet. Sve što je imala da kaže, rekla je pesmom. Ovacijama su bile propraćene i sve ostale pesme, zahvalivši se pritom publici na podršci. Ovakav šou mogu prirediti samo pevači s bogatom i uspešnom karijerom, a Jeca ume da napravi nastup onakvim kakav i treba da bude – za dugo i lepo sećanje. Izlazila je na zahtev publike dva puta na bis, a koncert je završila rečima: „Ovo će zauvek biti moj prvi solistički koncert, hvala što ste učestvovali!”

Mi se nadamo još jednoj dobroj pop žurci posle fantastičnog koncerta održanog 25. oktobra, jer je na zahtev publike zakazala još jedan nastup u Centru „Sava” 4. novembra. On će se razlikovati od prvog po tome što će na njemu nastupiti i specijalni gosti, Jecini prijatelji i kolege.