AKTUELNO

Evrovizijski potencijali | Milica Pavlović

Veliko iznenađenje sledi. Na redu je jedna vrlo mlada pevačica, čiji su nastupi često inspirisani svetskim nastupima velikih pop diva američke estrade. Kao mladi pulen Aleksandre Radović i njene škole pevanja i finalista šeste sezone popularnog talent programa Zvezde Granda, pobrala je mnoge simpatije kako starije, tako i mlađe publike kod nas. Svoja, drugačija, skandaloznija i smelija. Dakle, ispunjava sve naše uslove za Pesmu Evrovizije. Predstavljamo vam zvezdu u velikom usponu – Milicu Pavlović!

Zvezda u usponu

Pavlovićeva je rođena u avgustu 1991. godine u švajcarskom gradu Ajnzidelnu. Odrasla je u jednom malom mestu kod Leskovca i još kao devojčica je počela da se zanima za različite vrste umetnosti, a posebno za muziku. Usledile su i brojne nagrade na Miličin račun, kako horskog tako i solo pevača. Pavlovićeva je zapravo muzički potkovana i obrazovana, verovali vi ili ne. Završila je srednju muzičku školu „Stanislav Binički” u Leskovcu i tako postala stručnjak za teoriju muzike. Takođe, vrlo je bitno napomenuti da je Milica Pavlović jedna od ponosnih učenika škole pevanja Aleksandre Radović, naše istaknute pop pevačice. A šta to znači? To znači da ova devojka zapravo zna da peva.

Ono što je zasigurno obeležilo Miličinu karijeru jeste učešće u šestoj sezoni vrlo popularnog takmičenja na našim prostorima – Zvezde Granda. Milica je uspela da stigne do velikog finala pevajući uglavnom „popičaste” ili „turbo-folk” numere luđeg ritma i još luđeg teksta. Nakon takmičenja, usledio je njen prvi singl, njena „lična karta” – Tango, koju je radio proslavljeni rumunski kompozitor Kosti Jonita. Posle Tanga, zaređali su se hitovi poput Paklenog plana, Alter ega, Demantujem i slično. Pretpostavljate, usledio je i album prvenac.

Album je, gle čuda, zaživeo! Zašto? Zato što Milica ispunjava sve uslove da bi bila „balkanska zvezda”. Šta god to značilo. Njen prvi album nosi album „Govor tela” i vrlo simbolično opisuje celokupan njen dosadašnji rad. Spoj orijenta, popa i malo onog „balkanskog” začina. Nijedan njen nastup neće proći nezapaženo i ekstravagantno. Vrlo izazovna, smela, pomalo drugačija i inspirisana velikim svetskim zvezdama poput Bijonse i Lejdi Gage, Milica i dan danas uspeva da oduzme dah velikom broju ljudi tokom svojih nastupa. Pogledajte snimak ispod, šta je bre ovo?!

Šta bi bilo, kad bi bilo?

Ova „južnjačka bomba” bi bila dobar izbor pre svega zbog svog karaktera. Milica je živa vatra, a to nam treba na evrovizijskoj sceni! Možda bi bilo dobro odaljiti se od frula, truba, ora i ostalih srpskih rekvizita bar na neko vreme. „Pošaljimo nešto drugačije” zvuči već isklišeirano, ali da – pošaljimo nešto drugačije! Imali bismo savršen scenski nastup, scena bi bila maksimalno iskorišćena. Miličine glasovne sposobnosti nisu bog zna kakve, ali devojka ima pojma o pevanju i to ne treba zanemariti, te je treba dobro išlifovati i poboljšati. Bila bi dobra zamena za Karleušu, plus bi njen vokalni nastup delovao milozvučnije, siguran sam.

Evropa bi je oberučke dočekala da ona zavijori srpsku zastavu u Kijevu, siguran sam. Ono čega se treba pod hitno kloniti u potencijalnoj evrovizijskoj pesmi za Milicu je ništa. Da, da. Devojka ume i folk i pop. Dođosmo do zaključka. Dakle, Milicu Pavlović poslati na Pesmu Evrovizije sa nekom fuzijom pop i folk žanra i dobićemo nešto posebno, nešto avangardno, nešto što Srbija nikad nije imala do sad.

  • Pakleni plan 
  • Alter ego 
 
 

Pogledajte i:

Evrovizijski potencijali | Zapadnjački pop

Pošto smo vam dužni jedan predlog iz prošle rubrike, odlučili smo da ga uvrstimo ovde, …