Gde su, šta rade?

Vaučeri za jesen: Dima Bilan, Ani Lorak i Eduard Romanjuta

[dropcap]F[/dropcap]akulteti su nedavno počeli sa radom, školska nastava i radni period traju već odavno, jesen nam je zvanično stigla, a sa njom i nekoliko novih muzičkih vaučera. Hajde da vidimo kakve nam melodije stižu iz evrovizijskog sveta ove sezone.

Dima Bilan | U tvojoj glavi (rus. В твоей голове)

Dima Bilan kao pobednik „Evrosonga” 2008. godine jedan je od onih izvođača koji su neprestano popularni i konstantno se bavi sa više projekata u isto vreme, te ta popularnost ne jenjava nimalo, iako je prošlo dosta godina već. U tvojoj glavi je simpatična elektro–dens-pop kompozicija, ispraćena interesantnim i pomalo zbunjujućim video-klipom. Možda ne zvuči skroz kao nešto evrovizijsko, ali je vrlo „catchy” i već posle prvog slušanja ju je malo teže izbaciti iz glave. Uverite se i sami.

Ani Lorak | Voliš li? (ukr. Разве ты любил?)

Nešto južnije, dočekuje nas „kambek” ukrajinske dive sa pesmom Voliš li?. Prelepa Karolina „razvalila” je u ovoj moćnoj baladi i opravdala status „zvezdetine”. Video je inspirisan Holivudom i procesima snimanja starinskih filmova, ali radnja je ujedno isprepletana tako da se paralelno dešava i na filmu i u realnom vremenu. Interpretacija Ani Lorak je besprekorna, a ovo će biti himna svih koji prolaze kroz poteškoće u emotivnim vezama ove jeseni.

Eduard Romanjuta | Reckless (Nemaran)

Iako ne najnovija, ova pesma ukrajinskog peveča koji je predstavljao Moldaviju 2015. godine konačno je dobila svoj zvanični video ovih dana, pa naglo postaje sve slušanija. Reckless je dens numera kompletno na engleskom jeziku, vrlo zgodna za đuskanje u klubu, što je verovatno i bila poenta autora iste. Ovako nešto bi lagano mogli čuti i na sceni „Evrosonga” pa je ovo možda znak da mladi Ukrajinac planira da se vrati na ESC scenu?

Pošto je video upravo u vezi s tim, odnosno napravljen je od isečaka snimljenog materijala sa proba i iza scene, sa nastupa Moldavije 2015. godine, možemo videti koliko stvari se događalo pre i posle nastupa, iza kamera i tako dalje. Pogledajte video za instant throwback, a pesma je za svaku preporuku, naravno.