AKTUELNO

Ponovo upitan nastup BiH na Evroviziji

Kako sada stvari stoje, predstavnike Bosne i Hercegovine na budućem takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu nećemo gledati.

Osnovni razlog je taj što javni televizijski servis BiH (BHRT) još nije pronašao način za naplatu RTV takse, iako je ranije predloženo da se naplata vrši putem računa za struju.

Prema rečima Lejle Babović, šefa delegacije BiH na Evroviziji, državne institucije mogu mnogo uraditi, ali nažalost, ne prepoznaju vrednost „Evrosonga”.

Situacija u Javnom servisu još uvek je nerešena jer funkcioniše na dobroj volji građana koji još uvek plaćaju pretplatu. Ako se pitanje finansija ne razreši, dovešće se u pitanje njihovo postojanje. Suludo bi bilo onda govoriti o učešću na „Evrosongu” naredne godine, ako već nećemo ni emitovati program – kaže Babović, te ističe da BiH za nastup u finalu evrovizijskog takmičenja mora da plati oko 300 hiljada evra.

Svedoci smo svih problema koji su zadesili ovogodišnje predstavnike naših suseda u Stokholmu. Naime, većina finansijskih troškova, koji su iznosili nešto manje od 200 hiljada evra, bila je spala na BHRT i same izvođače te njihove porodice.

I kako to obično biva, koliko para toliko muzike, na kraju je sve dovelo do toga da se Dalal, Ana Rucner, Deen i Džala s pesmom Ljubav je ne plasiraju u veliko finale ovogodišnjeg takmičenja.

Pogledajte i:

Pravila „Melodifestivalena” ostaju ista. Bugarski predstavnici prigrabili nagrade

Da li vredi počinjati uvod činjenicom da se leti najmanje razmišlja o Evroviziji? I sami …