Evrovizija 2016 Zanimljivosti

Održan 7. evrovizijski koncert u Amsterdamu

[dropcap]N[/dropcap]ajvažniji promo-događaj za ovogodišnje evrovizijske učesnike – Eurovision in concert – održan je 9. aprila u Amsterdamu. Bilo je ovo njegovo sedmo izdanje, a učestvovalo je gotovo dve trećine učesnika ovogodišnjeg takmičenja.

Nešto malo više od mesec dana pre Evrovizije, u amsterdamskoj dvorani Melkweg održan je sve popularniji šou „Evrovizija na koncertu”, na kojem se tradicionalno okuplja najveći broj ovogodišnjih predstavnika pre samog takmičenja. Ove godine nastupili su predstavnici iz čak 27 zemalja – najviše do sada. Zanimanje za koncert posebno su pokazali predstavnici zemalja iz regiona, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su nastupili pred evropskom publikom. Neki od njih su iskoristili i prvi susret da se upoznaju i druže, što će sigurno nastaviti i tokom evrovizijske sedmice u maju u Stokholmu.

Po tradiciji, pre samog koncerta svim učesnicima upriličeni su susreti s novinarima iz celog sveta i naravno s ljubiteljima Evrosonga, koji su i ovog puta došli iz cele Evrope u velikom broju.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prva poseta u sklopu promotivne turneje za našu predstavnicu Sanju Vučić ZAA bila je Riga, glavni grad Letonije. Prvog vikenda u aprilu, u večernjim satima, održan je koncert Eurovision PreParty 2016, gde je Sanja otpevala uživo pesmu Goodbye. Pored toga, ona je bila u gost i u TV programu nacionalne televizije.
Gosti ovog događaja bili su predstavnici Malte, Bugarske, Estonije, Izraela, Španije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Švajcarske i domaćina Letonije, a pored svojih pesama, imali su priliku da otpevaju i pesmu po sopstvenom izboru. Sanjin izbor bila je numera Crazy in love.

[/box]

Voditelji evrovizijskog koncerta ove godine bili su Hera Bjerk, bivša predstavnica Islanda na Pesmi Evrovizije, i Kornald Mas, komentator evrovizijskog takmičenja holandske televizije.

Kako je istakao Rene Romkes, jedan od organizatora koncerta, posebno zadovoljstvo predstavljao je veliki broj učesnika.

– Oduševljeni smo što je veliki broj delegacija prihvatio naš poziv za učešće u ovom događaju. Nikada nismo prodali karte tako brzo kao ove godine. Učinili smo sve što je u našoj mogućnosti da ovo bude odličan vikend i za izvođače, ali i za fanove – izjavio je on.

Podsećanja radi, Eurovision in concert (Evrovizija na koncertu) događaj je koji se održava u Amsterdamu od 2009. godine. Cilj ovog koncerta je da zagreje atmosferu pred sami spektakl koji sledi nekoliko sedmica kasnije. Naime, pevači i delegacije zemalja učesnica se skupljaju u Amsterdamu, provode vreme zajedno i spremaju se za koncert. To je i prva prilika da se uživo čuje većina takmičarskih pesama pre samog takmičenja.

Imena svih 27 učesnika ovogodišnjeg amsterdamskog koncerta, kao i njihove nastupe potražite na zvaničnom sajtu – EurovisionInConcert.nl >>.

Predstavnica Srbije će u sklopu promotivne turneje dalje posetiti Tel Aviv, u okviru događaja Israel Calling, na kojem će učestvovati 20 zemalja.

[tabs type=”horizontal”] [tabs_head] [tab_title] SRB [/tab_title] [tab_title] HRV [/tab_title] [tab_title] BIH [/tab_title] [tab_title] MKD [/tab_title] [tab_title] MNE [/tab_title] [tab_title] SVN [/tab_title] [/tabs_head] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [tab] [/tab] [/tabs]