AKTUELNO

Gabrijela Gunčikova predstavnica Češke Republike!

Češka radio-televizija je još sinoć objavila ime i prezime svog predstavnika na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Biće to mlada solo pevačica Gabrijela Gunčikova. Kompozicija sa kojom će se predstaviti Evropi je sklopljena od strane švedskog tima autora – Kristijana Šnajdera, Sare Biglert i Ajdana Okonora i nosi naziv I stand (srp. Stojim).

O Gabrijeli

Gabrijela Gunčikova je rođena 27. juna 1993. godine u Kromježizu, Češka Republika. U vrvu javnosti je dospela putem talent-šoua pod nazivom SuperStar, a 2011. je osvojila nagradu za najboljeg „novog izvođača” na češkoj manifestaciji Český slavík (srp. Češki slavuj).

Do danas broji dva studijska albuma i mnoštvo koncerata širom bivše Čehoslovačke. Pre tri godine je diplomirala solo pevanje u Kaliforniji kod jednog od najpoznatijih vokalnih trenera – Kena Tamplina. Iz te škole pevanja je izašla kao jedna od najboljih učenika, a potom je postala i zaštitno lice akademije „Ken Tamplin Vocal Academy”. Ovo dostignuće joj je proširilo put ka zvezdama. Ubrzo je postala članica američke grupe „Trans-siberian orchestra”, sa kojom je održala dve turneje i mnoštvo koncerata širom SAD-a.

Sada je odlučila da krene stopama solo karijere, a prvi korak ka tome će biti, ni manje, ni više, nego – Evrovizija!

ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Česima na izboru i želi im sreću na takmičenju u Švedskoj!

Pogledajte i:

Nemačka: Vreme je za promene (3/3)

Iako će se neki zgražavati, ali vratimo se u prošlost da proverimo ima li istine u …