AKTUELNO

Turska: Džan Bonomo peva „Love me back”

Džan Bonomo, predstavnik Turske na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Baku, prezentovao je večeras pesmu sa kojom će svoju zemlju predstaviti evropskoj publici u maju – u drugom polufinalu 24. maja pevaće Love me back (Uzvrati mi ljubav).

Najava:

Turska evrovizijska pesma biće prvi put predstavljena javnosti danas u specijalnoj emisiji na muzičkom kanalu turskog javnog servisa (TRT Müzik). Šou bi trebalo da traje sat i po vremena, a delom će biti emitovan i na Prvom kanalu TRT-a u okviru dnevnog pregleda vesti.

Džan će, pored predstavljanja pesme, u emisiji održati i svoj mini-koncert, a takođe će i dati intervju u vezi sa pesmom i učešćem na Evrosongu u Bakuu.

Emisija počinje u 18:20 i moći ćete je pratiti putem interneta na zvaničnom sajtu Pesme Evrovizije – Eurovision.tv.

Pregled:

Love me back (Uzvrati mi ljubav) pesma je sa kojom će mladi turski muzičar, Džan Bonomo, predstaviti svoju zemlju u Bakuu. On je autor muzike i teksta, dok je aranžman za pesmu uradio njegov prijatelj i producent, Bertan Džan Šaban.

U pitanju je pop pesma sa primesama orijentalnih zvukova.

Džan je po poreklu sefardski jevrej iz Izmira, a muzikom je počeo da se bavi u osmoj godini svirajući gitaru. Išao je u muzičku školu, a studirao je na fakultetu za TV i filmsku produkciju. Do sada se uspešno ostvario kao muzički i radijski producent. Dve godine studuiozno je radio na svom prvom albumu „Meczup” koji je konačno objavljen u januaru 2011. Sve pesme na tom albumu uradio je sam. Tokom 2011. godine, koja se smatra prvom godinom njegove profesionale karijere, dobio je dve prestižne nagrade, obe u kategoriji „Best New Act”. Svoj muzički stil bazirao je na alternativnom roku i indi-pop i rok muzici, sa uticajem neizbežnih etno elemanata.

Turska ove godine nastupa u drugom polufinalu, 24. maja.

Pogledajte i:

“Euphoria” konačno dobila svoj video-spot

Pobednička pesma Evrosonga 2012. konačno je dobila svoj zvanični video-spot. Posle više od mesec dana …